Tweety na temat @pzworgpl

Logowanie

0

Aktualności

MISTRZOSTWA OKRĘGU PZW W BIAŁYMSTOKU 2019 W DYSCYPLINIE SPŁAWIKOWEJ


KAT: KADETÓW, JUNIORÓW, MŁODZIEŻY U-25 I KOBIET.

Wędkarski Klub Sportowy Match Podlasie informuje, że na zlecenie PZW Okręg w Białymstoku

w dniu 26 maja 2019r. (niedziela) organizuje Mistrzostwa Okręgu w kat.U-15, U-20, U-25 i Kobiet.

Zawody zostaną rozegrane nad zalewem w miejscowości Repczyce.

Przebieg zawodów: dwuturowe
Uczestnicy: członkowie Okręgu PZW w Białymstoku z opłaconymi składkami na 2019r.
Opłata startowa: brak
Zgłoszenia: do dnia 20 maja 2019r. pod nr. Tel. 604644268 lub amco1@poczta.onet.pl (z podaniem koła PZW, roku urodzenia zawodnika/ zawodniczki oraz tel. kontaktowego)

Zbiórka uczestników o godz. 5.30
Zawody zostaną rozegrane zgodnie z Zasadami Organizacji Sportu Wędkarskiego i Regulaminem Amatorskiego Połowu Ryb

Dopuszczalna maksymalna długość wędzisk dla poszczególnych kat.:
U-15 10 m; U-20 11,5 m; U-25 13 m; Kobiety 11,5.

Uwaga: Zawodnicy kat. U-15 powinni przebywać pod nadzorem opiekuna.

Długość trwania tury dla wszystkich kategorii wynosi 180 min.
Limit zanęt dla wszystkich kategorii do 17 l na turę, limit przynęt 2,5 litra na turę.


Uwaga:
Zawodnicy powyżej 16 lat zobowiązani są do posiadania zezwolenia na połów ryb na zbiorniku Repczyce.

Program zawodów:

5.30 - 5.40 - Rejestracja
5.40 - 5.45 - Otwarcie zawodów
5.45 - 6.00 - Losowanie stanowisk I tury
6.00 - 6.30 - Dojście do stanowisk
6.30 - Pierwszy sygnał – wejście na stanowiska (na 90 min. przed rozpoczęciem I tury)
6.45 - Drugi sygnał – na 5 min. przed rozpoczęciem kontroli zanęt i przynęt
6.50 - 7.15 - Kontrolne sprawdzanie zanęt i przynęt
7.50 - Trzeci sygnał – nęcenie zanętą ciężką (na 10 min. przed rozpoczęciem I tury)
8.00 - Czwarty sygnał – rozpoczęcie I tury
10.55 - Piąty sygnał – na 5 min. przed zakończeniem I tury
11.00 - Szósty sygnał – zakończenie I tury
11.00 - 11.30 - Ważenie ryb i losowanie stanowisk II tury
11.30 - 12.30
- Zmiana stanowisk
12.30
- Pierwszy sygnał - wejście na stanowiska (na 90 min. przed rozpoczęciem II tury)
12.45 - Drugi sygnał – na 5 min. przed rozpoczęciem kontroli zanęt i przynęt
12.50 - 13.15  - Kontrolne sprawdzanie zanęt i przynęt
13.50 - Trzeci sygnał – nęcenie zanętą ciężką (na 10 min. przed rozpoczęciem II -tury)
14.00 - Czwarty sygnał – rozpoczęcie II tury
16.55 - Piąty sygnał – na 5 min. przed zakończeniem II tury
17.00 - Szósty sygnał – zakończenie II tury
17.00 - 17.30 - Ważenie ryb
17.30 - 18.15 - Posiłek, praca komisji sędziowskiej
18.15 - Przedstawienie wyników zawodów
18.15 – 18.30 - Przyjmowanie wniosków wniosków i protestów do 15 min od przedstawienia wyników
19.00 - Zakończenie zawodów, uhonorowanie zwycięzców.

Poleć znajomemu

Dodaj komentarz

Informacja
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.